Spekman stelt zich kandidaat voor voorzitterschap PvdA

Tweede Kamerlid Hans Spekman heeft zich kandidaat gesteld voor het voorzitterschap van zijn partij.

Op dit moment houdt de 45-jarige Spekman zich in de Tweede Kamer bezig met het asiel- en immigratiebeleid en armoedebestrijding. De oud-lasser en oud-verhuizer zit sinds 2006 in de Kamer, daarvoor was hij wethouder in Utrecht. Spekman was zelf niet bereikbaar voor commentaar.

Vorige maand kondigde de huidige partijvoorzitter Lilianne Ploumen haar vertrek aan. In een afscheidsinterview uitte ze flinke kritiek op fractieleider Job Cohen. Ze verweet hem als politiek leider onzichtbaar te zijn. Hij zou te veel worden meegesleurd in de Haagse dynamiek.

Kandidaten voor het voorzitterschap kunnen zich nog tot zondag melden. De opvolger van Ploumen wordt gekozen op het partijcongres, eind januari. Behalve de functie van voorzitter staan er nog zes functies van het elfkoppige partijbestuur open.

    • Hans Klis