Rijk de Gooyer overleden

AMSTERDAM – Acteur Rijk de Gooyer is woensdag in zijn woning in Amsterdam overleden. De acteur is 85 jaar geworden.De Gooyer speelde in diverse speelfilms zoals De Inbreker, Soldaat van Oranje en De Avonden. De Gooyer won in zijn leven driemaal een Gouden Kalf. De eerste in 1982, voor zijn hele oeuvre.Rijk zou zijn overleden aan de gevolgen van alvleesklierkanker.foto: Rijk de Gooijer in het jaar 1989 uit de serie Beppie.
AMSTERDAM – Acteur Rijk de Gooyer is woensdag in zijn woning in Amsterdam overleden. De acteur is 85 jaar geworden.De Gooyer speelde in diverse speelfilms zoals De Inbreker, Soldaat van Oranje en De Avonden. De Gooyer won in zijn leven driemaal een Gouden Kalf. De eerste in 1982, voor zijn hele oeuvre.Rijk zou zijn overleden aan de gevolgen van alvleesklierkanker.foto: Rijk de Gooijer in het jaar 1989 uit de serie Beppie.

Acteur Rijk de Gooyer is gisteren op 85-jarige leeftijd overleden. De acteur leed volgens verschillende media aan alvleesklierkanker. De Gooyer vormde vanaf de jaren vijftig een cabaretduo met de deze zomer overleden Johnny Kraaykamp. Daarnaast speelde De Gooyer in diverse series en films. Hij won driemaal een Gouden Kalf. Zijn tweede Gouden Kalf, voor de film Hoogste Tijd (1995), gooide De Gooyer uit onverschilligheid uit het raam van de auto van televisieprogramma Taxi. (NRC)