PSV overwintert in Europa na moeizaam gelijkspel

PSV heeft zich vanavond verzekerd van de knock-outfase in de Europa League. In Eindhoven speelde de ploeg van Fred Rutten met 3-3 gelijk tegen Hapoel Tel Aviv.

Georginio Wijnaldum, Ola Toivonen en Kevin Strootman scoorden voor de thuisploeg. Voor de bezoekers wisten Toto Tamuz (2) en Omer Damari het doel te vinden.

Bij de Eindhovense formatie maakte Jetro Willems zijn Europees debuut. De jonge linksback verving Abel Tamata die zaterdag tegen FC Twente zijn kuitbeen brak. Wilfred Bouma werd vervangen door Timothy Derijck.

In de beginfase van de wedstrijd waren het de bezoekers die aardig begonnen, maar kreeg PSV de beste kansen, zo schrijft persbureau Novum. Toch was het Hapoel dat op voorsprong kwam. Gestuntel achterin van Marcelo werd door Omer Damari genadeloos afgestraft: 0-1. De thuisclub reageerde razendsnel en dankzij Wijnaldum werd het direct gelijk. PSV ging verwoed op zoek naar de voorsprong, maar moest toezien hoe Tamuz Hapoel opnieuw op voorsprong bracht.

Direct na rust deelde Hapoel opnieuw een tik uit aan PSV. Tamuz reageerde attent op een halve redding van Isaksson en scoorde zijn tweede treffer. De Eindhovense ploeg leek geslagen, maar scoorde via Toivonen de 2-3. In een knotsgekke slotfase, waarin Hapoel nog rood kreeg en PSV een penalty toegekend kreeg, maar die ook weer zag worden ingetrokken, was het Kevin Strootman die zijn ploeg een verdiend punt bezorgde.

In de andere wedstrijd in poule C plaatste Legia Warschau zich net als PSV voor de knock-outfase. In Warschau waren de Polen met 3-1 te sterk voor Rapid Boekarest. Voor de thuisclub scoorden Miroslav Radovic (2) en Michal Kucharczyk. Filipe Teixeira redde de eer voor de Roemenen.

    • Marije Willems