Poep en croissantjes

In het Compagnietheater zijn bijzondere voorstellingen voor kleine kinderen. Bijvoorbeeld over poep.

None

Poep is vies. Rookworst is lekker. Toch speelde een rookworst voor drol in de theatervoorstelling van het prentenboek Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft, van Werner Holzwarth en Wolf Erlbruch. De rookworst lag op het hoofd van een acteur van Het Blauwe Huis. Ook alle andere poep uit deze feestelijke voorstelling wordt door dingen gespeeld die je niet altijd verwacht, zoals pepernootjes als geitenkeutels.

Van poep krijg je geen honger. Van rookworst ook niet, in ieder geval niet zondagochtend om half elf. Maar na de voorstelling Poep in het Compagnietheater, die al geschikt is voor kinderen vanaf twee jaar, kun je wel ontbijten in het restaurant van het Compagnietheater. Een boterham met hagelslag. Of een met pindakaas. Of een croissantje.

In het Compagnietheater in Amsterdam is op elke eerste zondag van de maand een bijzondere voorstelling te zien voor kinderen. Daarna krijgen kinderen, van twee tot zes jaar, een eigen ontbijt geserveerd in het restaurant van het theater. En dan kunnen ze daarna weer gaan knutselen in het atelier. Toen de voorstelling Poep! in het theater te zien was, lag er na afloop in het atelier chocola, pepernoten en ontbijtkoek klaar. Niet om op te eten, maar om mee te werken. Met die ontbijtkoek mocht je boetseren, met de chocola schilderen en de pepernoten speelden voor keutels, die kon je met lijm vastplakken op grote vellen papier.

Aanstaande zondag is in het Compagnietheater de dansvoorstelling Klein Zwanenmeer te zien. Dan krijg je bij het ontbijt misschien geen pindakaas maar een eitje. En mag je knutselen met veren...

Klein Zwanenmeer. zondag 6 nov. Compagnietheater, Amsterdam, 9:30 en 11u. Inl. compagnietheater.nl. Voor voorstellingen in andere theaters (zonder ontbijt): corduamagnus.nl, hetblauwehuis.nl

    • Bianca Stigter