In beeld

Occupy-protest in Oakland heviger na gewond raken demonstrant

De drukke haven van Oakland is gisteravond stilgelegd door duizenden deelnemers van het lokale Occupy Wall Street-protest. Net als in tientallen andere steden in Amerika en daarbuiten wordt in Oakland gedemonstreerd tegen de macht van de financiële sector en het democratisch tekort. Het Occupy-protest in Oakland is verhard nadat een deelnemer vorige week ernstig gewond raakte tijdens een betoging, volgens de activisten door een traangas van de politie. In Los Angeles gingen honderden mensen de straat op uit solidariteit met de Occupy-groep in Oakland.
De haven van Oakland bij zonsondergang.
Robert Galbraith / Reuters
De duizenden demonstranten van Occupy Oakland op weg naar de haven gistermiddag.
Robert Galbraith / Reuters
AP / Paul Sakuma
Een bijna iconisch beeld van Occupy-demonstranten op een steiger boven de treinrails in de haven van Oakland.
Noah Berger / AP
De '99%' legden gisteravond de vijfde haven van de Verenigde Staten, die in Oakland, plat.
Justin Sullivan / AFP
Een van de duizenden Occupy-demonstranten die gisteren de haven in Oakland bezetten.
Eric Thayer / AFP
'Kapitalisme is voorbij' volgens de Occupy-Oakland-demonstranten. Geen wonder dat ze geld verbranden.
Eric Thayer / AFP
Demonstrant in Oakland verbrandt een dollarbiljet uit protest tegen de '1%'.
Kim White / Reuters
De skyline van Oakland achter de duizenden Occupy-demonstranten die activiteit in de haven platlegden.
Kent Porter / AP
Vrachtwagenchauffeur Singh Mann uit het Californische Pittsburg legt het moment vast waarop Occupy Oakland-demonstranten de haven plat legden gisteren. Hierdoor strandden tientallen chauffeurs.
Kent Porter / AP
Demonstranten in Oakland juichen nadat zij op containers zijn geklommen in de haven. Gisteren legden zij de vijfde haven van de Verenigde Staten plat.
Kent Porter / AP
Occupy-demonstrant Mark Tinnell plakt pamfletten op in Los Angeles met de namen van 200 mensen die de afgelopen vier jaar zouden zijn omgekomen door politiegeweld.
David McNew / Reuters
Occupy-demonstranten in een tunnel in Los Angeles tijdens hun protestmars door de stad. De Occupy-beweging riep vandaag een algemene staking uit in Oakland om banken en andere symbolen van zakelijk Amerika te verstoren.
David McNew / Reuters
Vorige week raakte de 24-jarige Irak-veteraan Scott Olsen ernstig gewond bij botsingen tussen de Occupy-beweging en de oproerpolitie in Oakland. Olsen is verworden tot een symbool van de anti-establishment beweging. In Los Angeles gingen Occupy-deelnemers vannacht uit solidariteit de straat op om tegen politiegeweld te demonstreren.
David McNew / Reuters
Een man fotografeert agenten voor het politiebureau in Los Angeles tijdens een protestmars van de Occupy-beweging uit solidariteit met de afdeling uit Oakland.
David McNew / Reuters
De oproerpolitie was vannacht ook weer in Oakland op de been tijdens de Occupy-demonstraties in Oakland. Vannacht werden vier demonstranten in het ziekenhuis opgenomen na botsingen met de politie.
Noel Randewich / Reuters
Een Occupy-demonstrant maakt het V-teken tegenover de oproerpolitie in Oakland, Californië.
Stephen Lam / Reuters