Internationale allure

None

muziek

popDi-Rect: Time Will Heal Our Senses ****

De nieuwe koers die de Haagse rockgroep op de vorige cd, This Is Who We Are (2010) inzette, is op opvolger Time Will Heal Our Senses verder uitgewerkt. Zo heeft de komst van zanger Marcel Veenendaal, die twee jaar geleden de plaats van Tim Akkerman innam, verregaande gevolgen voor de oorspronkelijk nogal rudimentaire rockstijl van Di-Rect gehad. Di-Rect heeft krassende gitaren en ruige zang nu ingeruild voor een geluid dat neigt naar de Britse ‘soft-rock’ van Coldplay of Snow Patrol. Nummers als Ships & Shivers, Shadows Of The Night en uitschieter Holiday willen niet prikken maar aaien: uitwaaierende gitaren versmelten met koerende orgels en jubelende koorzang, zodat de hoge, zachtmoedige stem van Veenendaal rust op een bed van klank. De soms langzame, soms opwindende nummers hebben verrassend uitweidende melodieën. Prachtig zijn accenten zoals een eenzaam galmende trompetsolo en atmosferische synthesizers. Geluid, compositie, uitvoering – Time Will Heal Our Senses heeft internationale allure.

Di-Rect treedt op: 18/11 Merthal, Horst; 1/12 De Naald, Naaldwijk; 2/12 Meervaart, Amsterdam. Voor meer data: di-rect.com

    • Hester Carvalho