Europese beurzen varen wel bij renteverlaging ECB

Een handelaar op de DAX index in Frankfurt. Foto Reuters / Pawel Kopczysnki

De renteverlaging van de ECB deed de Europese beurzen vandaag opleven. Ook berichten vanuit Griekenland over het afzien van een referendum over het noodfonds gaven een impuls.

De AEX sloot vandaag 2,11 procent in de plus op 304,50 punten. Vooral het aandeel Aperam, de op vijf na grootste roestvrijstaalproducent ter wereld, noteerde een grote winst. Ook de handel in ING Groep, KLM-Air France en DSM liep goed.

In Frankfurt eindigde de DAX flink in het groen en liet een winst van 2,81 procent optekenen. De Franse CAC40 sloot in Parijs met een stijging van 2,73 procent terwijl de FTSE 2 procent in het groen eindigde. Voor het nieuws over de renteverlaging door de ECB noteerde de Londense fondsen nog een verlies van 1,2 procent.

    • Jules Seegers