Dertigers achter het stuur

Dat bejaarden achter het stuur niet gevaarlijk zijn, is volgens minister Schultz bewezen. Zij wil de verplichte medische keuring in 2013 verhogen van 70 naar 75 jaar. Niets mis mee op eerste gezicht. De cijfers liegen toch niet? Maar bijna drie keer zo veel ongelukken worden veroorzaakt door dertigers. Helaas is het zo dat we, naarmate we ouder worden, erop achteruitgaan qua fysieke, cognitieve vermogens en gewoon dementeren, maar rijvaardig blijven we dus. Jongeren blijken minder rijvaardig. Waarom wordt daar niets aan gedaan? Zij kunnen nu op bepaalde trajecten 130 km/h (!) rijden, zonder dat het echt tijd oplevert – een speelgoedje, te danken aan de generatie die het asfalt legde!

Jkvr. drs. S.E. von Schmidt auf Altenstadt

Amsterdam

    • Jkvr. Drs. S.E. Von Schmidt Auf Altenstadt