De strippenkaart behoort vanaf vandaag tot het verleden

Vanaf vandaag is het ook in Noord-Brabant, Groningen, Drenthe en Utrecht niet meer mogelijk met de strippenkaart te betalen in bus, tram en metro. De strippenkaart is daarmee definitief verdwenen. Foto NRC / Arjan de Jongh

Vanaf vandaag kan in de bus, tram en metro niet meer betaald worden met de strippenkaart; alleen een ov-chipkaart voldoet nog. Tot gisteren kon in enkele provincies nog betaald worden met de papieren strook, maar dat is nu definitief verleden tijd.

Minister van Infrastructuur Melanie Schultz van Heagen (VVD) gaf in september toestemming voor het afschaffen van de strippenkaart in Noord-Brabant, Groningen, Drenthe en Utrecht. In andere provincies werd de overstap naar de chipkaart al eerder gemaakt.

De aankondiging van de maatregel in augustus, door RTV OOG (Groningen):

Alleen in de trein kan nu nog worden gereisd met een papieren kaartje, maar naar verwachting schaft de NS dat eind volgend jaar af.

    • Peter Zantingh