citaten

„Rijk de Gooyer was een veelzijdig en markant acteur. Er was een tijd dat je je niet afvroeg óf hij in een film speelde maar in welke.”

Halbe Zijlstra, staatssecretaris van Cultuur

„Een geboren absurdist, een genie, net als Wim T. Schippers. Ik heb met Rijk vaak een borrel gedronken in café Scheltema in Amsterdam. Never a dull moment. Hij kon vreselijk onbeschoft zijn, maar hij was een goede vent. Je hebt twee soorten mensen: een voor wie je de straat oversteekt, als je ze ziet aankomen. Bij de ander blijf je op de stoep. Voor Rijk stak je niet over.”

H.J.A. Hofland, journalist en columnist

„Weer een maatje kwijt. Zijn dood kwam niet onverwacht. [...] Eergisteren was ik nog bij hem, hij lag toen te slapen [...] Ik ben ook blij voor hem, het laatste half jaar was niet zo leuk.”Adèle Bloemendaal, actrice en buurtgenoot

„Hij was al lange tijd zichzelf niet meer, maar zat tot het einde van zijn leven vol vechtlust en energie. Hij wilde zelfs nog gaan filmen. Hij stond bekend als chagrijn en drinker, maar was een heel optimistische man.”

Maarten Spanjer, acteur, vriend (DWDD/Novum)

„Hij zei vorige week: ik wil niet leven als een oude gek, het houdt op.”

Anton Veldkamp, goede vriend en Telegraaffotograaf (Novum)