Twente door in Europa League, AZ speelt gelijk

AZ Alkmaar's Esteban Alvarado (R) clears a shot against Austria Vienna's Roland Linz during their Europa League Group G soccer match in Vienna November 3, 2011. REUTERS/Lisi Niesner (AUSTRIA - Tags: SPORT SOCCER) Doelman Alvarado duikt naar de bal na een schot van Linz van Austria Wien. Foto Reuters / Lisi Niesner

FC Twente heeft zich vanavond geplaatst voor de knock-outfase van de Europa League. De Enschedese club won moeizaam met 3-2 van Odense. AZ is er opnieuw niet in geslaagd om een Europees uitduel te winnen.

De ploeg van Gertjan Verbeek kwam vanavond in de Europa League tegen Austria Wien niet verder dan 2-2. In Wenen waren het de Zweden Rasmus Elm en Pontus Wernbloom die scoorden voor de bezoekers. Manuel Ortlechner en Nacer Barazite scoorden voor de thuisclub

Twente door naar tweede ronde

Odense-verdediger Daniel Høegh, Denny Landzaat en Leroy Fer scoorden voor Twente, Djiby Fall twee keer voor Odense. Omdat Fulham Wisla Krakau met 4-1 klopte, is Twente door Odense en Krakau niet meer te achterhalen.

    • Marije Willems