Zang op bed van klank

pop-cd

Di-Rect. Time Will Heal Our Senses ****

De nieuwe koers die de Haagse rockgroep op de vorige cd, This Is Who We Are (2010) inzette, is op opvolger Time Will Heal Our Senses verder uitgewerkt. Zo heeft de komst van zanger Marcel Veenendaal, die twee jaar geleden de plaats van Tim Akkerman innam, verregaande gevolgen voor de oorspronkelijk nogal rudimentaire rockstijl van Di-Rect gehad.

Di-Rect heeft krassende gitaren en ruige zang nu ingeruild voor een geluid dat neigt naar de Britse ‘soft-rock’ van Coldplay of Snow Patrol. Nummers als ‘Ships & Shivers’ en ‘Holiday’ willen niet prikken, maar aaien: gitaren versmelten met orgels en koorzang, zodat de hoge, zachtmoedige stem van Veenendaal rust op een bed van klank. De soms langzame, soms opwindende nummers hebben verrassend uitweidende melodieën. Prachtig zijn accenten zoals een eenzaam galmende trompetsolo. Geluid, compositie, uitvoering – Time Will Heal Our Senses heeft internationale allure.

Di-Rect toert vanaf 18 nov. Zie di-rect.com

HESTER CARVALHO

    • Hester Carvalho