U bevindt zich hier

Meten is weten. Op onze site gebruiken we onder andere Chartbeat om inzage te krijgen in onze bezoekersaantallen. Dit geeft ons direct een overzicht van welke artikelen op de website bezoekers trekken en waar de interesses van ons publiek liggen. Meerdere malen per dag bekijkt de nieuwschef deze getallen met grote interesse - hoewel er altijd verhalen zullen blijven verschijnen waar geen massapubliek voor is. Het belangrijkste nieuws is ten slotte lang niet altijd het meest sexy nieuws.

Bij nrc.nl proberen we zo open mogelijk te zijn over dit soort gegevens. Zo publiceerden we een tijd lang de top tien artikelen van de week. Als vervolg daarop leek het ons een goed idee om een visueel aantrekkelijke pagina te maken waarop realtime de meest gelezen artikelen staan, inclusief het percentage lezers dat die artikelen leest. Dit alles met behulp van Chartbeat.

De uitkomst hiervan is The Big Board waarop de pagina’s verzameld zijn en realtime de meest gelezen artikelen bovenaan staan. Hoe meer lezers, hoe groter de representatie. De pagina werkt in IE9, Firefox, Opera en alle Webkit browsers (o.a. Google Chrome, Safari).

De link naar deze pagina zullen we zo snel mogelijk opnemen in de footer van de site zodat de pagina bereikbaar blijft voor de nieuwsgierigen onder jullie.

    • Appie Verschoor