Sytze van der V. krijgt geen schadevergoeding

De gemeente Eindhoven hoeft de veroordeelde pedoseksueel Sytze van der V. geen schadevergoeding te betalen. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch vandaag bepaald. Volgens de rechtbank is het gebiedsverbod dat de gemeente hem oplegde onrechtmatig, maar is zijn claim van twintigduizend euro niet goed onderbouwd, zo meldt Novum.

Van der V. vindt dat het gebiedsverbod dat burgemeester Rob van Gijzel hem in september 2009 oplegde, hem schade heeft berokkend. Naast de materiële schade, claimde hij ook twee ton voor immateriële schade. De rechter erkent dat hij immateriële schade heeft geleden, maar oordeelt dat dat niet is toe te schrijven aan de gemeente.

Van der V. is veroordeeld tot drie jaar cel, waarvan negen maanden voorwaardelijk voor ontucht met minderjarige jongens in de Eindhovense wijk Woensel. Na zijn vrijlating wilde hij zich weer in die buurt vestigen, maar dat mocht niet van de burgemeester. Daarop leidde hij een tijd een zwervend bestaan.

    • Marije Willems