Staking ov grote steden van zondag gaat nu definitief niet door

Het Stationsplein in Amsterdam tijdens een staking van de GVB in juni. Foto NRC / Maurice Boyer

De staking in het openbaar vervoer in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag van aanstaande zondag gaat definitief niet door. Onderhandelaar van Abvakabo FNV Eric Vermeulen zei vanavond dat eerst wordt gekeken wat er uit gesprekken met verkeersminister Schultz van Haegen komt. Dat meldt persbureau Novum.

Vermeulen stelde afgelopen vrijdag al dat als Schultz van Haegen snel zou willen praten, alsnog zou worden afgezien van de actie. Abvakabo FNV praatte maandag en vandaag met de minister en gaat vrijdag opnieuw met haar om tafel. “We willen wachten wat de gesprekken opleveren, maar als het op niets uitdraait, gaan we kijken naar nieuwe acties”, dreigt hij.

Personeel van de stadsvervoerders in de drie grote steden is het niet eens met de geplande verzelfstandiging van de openbaarvervoerbedrijven en de bezuinigingsplannen van het kabinet. Vakbond Abvakabo FNV meldde vorige week dat het stadsvervoer in de drie grote steden daarom zondag 24 uur plat zou liggen.