PSV’er Strootman twee duels geschorst na omstreden rode kaart

De overtreding van Kevin Strootman. Foto: nos.nl

De KNVB heeft PSV-speler Kevin Strootman twee duels geschorst. Strootman kreeg zaterdag rood vanwege een overtreding op FC Twente-speler Luuk de Jong.

Over de rode kaart ontstond veel ophef. De aanklager betaald voetbal deed de middenvelder van PSV maandag een schikkingsvoorstel van één duel. PSV vond de rode kaart en de straf veel te zwaar en ging niet akkoord. Gisteravond diende de zaak bij de KNVB in Zeist. Daar kwam de aanklager met een verhoogde strafeis van twee duels. De tuchtcommissie ging daar vanochtend mee akkoord.

Strootman mist het thuisduel van PSV met Heracles Almelo en de uitwedstrijd tegen De Graafschap een week later.

Blom fluit dit weekeinde niet

Vanwege alle ophef die is ontstaan over de rode kaart heeft de KNVB besloten scheidsrechter Kevin Blom in de de luwte te houden. Volgens Blom was er bij de overtreding van Strootman sprake van “ernstig gemeen spel”. Kevin Blom fluit dit weekeinde geen wedstrijd in het betaald voetbal.

In september raakte Blom ook al in opspraak. In de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Schotland en Tsjechië beloonde hij een schwalbe van Tsjechië met een penalty. Toen werd hem door de KNVB een partij in de Jupiler League toegewezen.

    • Lex Boon