PSV in rode cijfers door transfers

Maar de voetbalclub is weer gezond, zegt directeur Tiny Sanders.

PSV heeft vorig seizoen een verlies van 15,5 miljoen euro geleden, maar is door de steun van de gemeente Eindhoven uit de rode cijfers gekomen. Dat maakte de voetbalclub gisteren bekend.

Het grootste deel van het verlies wordt veroorzaakt door afschrijvingen op de transfersommen die PSV heeft betaald voor zijn spelers (11,8 miljoen euro), plus een extra waardevermindering van de selectie van in totaal 2,9 miljoen euro. Aan de verkoop van spelers, onder wie Ibrahim Afellay, hield PSV 5,1 miljoen over.

Vorig seizoen kwam PSV in grote financiële problemen. In juni werd de club door de gemeente Eindhoven van de ondergang gered. De gemeente kocht voor 48,4 miljoen euro de grond onder stadion en trainingscomplex De Herdgang, waarvoor PSV nu jaarlijks 2,4 miljoen erfpacht betaalt. Behalve de gemeente sprongen financiers bij.

Met het geld van de gemeente verbeterde PSV de balanspositie. De club heeft nu een eigen vermogen van 39 miljoen euro. „PSV is weer gezond”, zei directeur Tiny Sanders gisteren op een persconferentie. „We hebben meer inkomsten en de kosten zullen dalen.” PSV bezuinigt dit seizoen 4 miljoen euro op de spelerssalarissen, zei Sanders. Ook stelde de club een salarisplafond in van 1 miljoen euro.

Ook NAC Breda heeft vorig seizoen een verlies geleden (7,5 miljoen euro). Daarmee is het negatieve eigen vermogen van de voetbalclub opgelopen tot 11,1 miljoen euro. Vorig jaar februari werd plotseling bekend dat de Bredase club in financiële problemen was geraakt. Volgens NAC is de toegenomen schuld draagbaar voor de club. (NRC)