Mancini: kans voor Tevez

De Italiaanse manager Roberto Mancini van de Engelse voetbalclub Manchester City lijkt eventueel toch weer een beroep te willen doen op het Argentijnse enfant terrible Carlos Tevez.

De bonkige spits werd door de trainer uit de selectie gezet na zijn weigering eind september in te vallen tijdens de met 2-0 verloren wedstrijd in de Champions League tegen Bayern München.

De verwachting was dat Tevez – de multimiljonair moest twee weeksalarissen aan boete in de clubkas storten – tijdens de komende winterstop zou moeten vertrekken. Maar Mancini lijkt de deur bij Manchester City voor Tevez nu toch weer op een kier te zetten.

„Alles hangt van Carlos af”, zei de oud-international van de squadra azzurri gisteren in de Italiaanse media. „Als hij zijn excuses maakt tegenover het team en tegen mij, dan is alles weer zoals het was. Doet hij dat niet, dan heeft Tevez een prijs en zal er in januari iets gebeuren”, dreigt hij de speler met een gedwongen vertrek.

Mancini geeft niet alleen Tevez de schuld van het conflict, ook diens directe omgeving. „Hij wordt slecht geadviseerd. Ik vind dit een vervelende situatie en zal de eerste zijn die hem vergeeft.”