'LJ' Anjema verder op WK squash

Nederlandse topper plaatst zich eenvoudig voor de derde ronde.

Laurens Jan Anjema heeft zich gisteravond geplaatst voor de derde ronde bij het WK squash in Rotterdam. De Hagenaar had ruim een uur nodig om Saurav Ghosal uit India te verslaan (11-4, 9-11, 11-6 en 11-5). Morgen speelt Anjema (28) in de derde ronde tegen de als zesde geplaatste Fransman Gregory Gaultier, de voormalig nummer één van de wereld. „Anjema is redelijk in vorm”, zegt toernooidirecteur Tommy Berden, tevens de manager van ‘LJ’ Anjema. „Het ging vrij comfortabel. Hij speelde veel beter dan maandag in de eerste ronde.” De partij tegen Gaultier belooft een spektakelstuk te worden. Het duel is in het Nieuwe Luxor Theater, waar op het podium een glazen squashbaan is gebouwd. Berden: „Gaultier is de favoriet. Hij is in goede vorm.” Bij de vrouwen wist de Nederlandse Natalie Grinham zich eenvoudig te plaatsen voor de tweede ronde, ze won in drie games van een qualifier. Orla Noom was kansloos tegen de als zesde geplaatste Kasey Brown uit Australië (3-0). (NRC)