Ajax wint van Dinamo Zagreb en overwintert in Europa

Van der Wiel (links) en Janssen vieren een doelpunt van Ajax tegen Olympique Lyon. Foto Reuters / Toussaint Kluiters

Ajax heeft vanavond een belangrijke overwinning geboekt in de groepsfase van de Champions League. In de Amsterdam Arena werd Dinamo Zagreb met 4-0 verslagen.

Gregory van der Wiel, Miralem Sulejmani, Siem de Jong en Nicolas Lodeiro waren de doelpuntenmakers voor de Amsterdammers. Het was de tweede zege van Ajax op de Kroaten op rij. Vorige maand wonnen de Amsterdammers in Zagreb al met 2-0.

Met zeven punten uit vier wedstrijden zijn de Amsterdammers zeker van overwintering in Europa. Om na de winter niet in de Europa League, maar in de Champions League uit te mogen komen, zijn de laatste twee wedstrijden cruciaal. Ajax speelt nog uit tegen Olympique Lyon en thuis tegen Real Madrid.

In de andere wedstrijd in groep E kwalificeerde Real Madrid zich voor de achtste finales door Olympique Lyon met 2-0 te verslaan. Lyon staat derde in de poule met een achterstand van drie punten op Ajax.

    • Pim van den Dool