Weer

Het zachte herfstweer duurt voort. De temperaturen gaan donderdag nog verder omhoog. Een zwak front dat vanmiddag vanuit het westen naderde, brengt vannacht her en der nog regen. Het blijft zacht met 10 graden.

Morgen begint de dag nevelig met veel bewolking. In de middag vallen er geleidelijk gaten in de bewolking en laat de zon zich vaker zien. Bij een matige zuiden- tot zuidoostenwind loopt de maximumtemperatuur uiteen van 13 graden in het noorden tot 17 graden in Limburg.

Donderdag voert de matige wind nog zachtere lucht aan. Als de zon een beetje meewerkt, kan het in het zuidoosten zelfs 20 graden worden. Ook in de rest van het land is het extreem zacht, met maxima van 16 tot 19 graden. Zelfs het dagrecord van 3 november, dat voor De Bilt op 18,7 graden staat, komt wellicht in gevaar.

In de loop van donderdagavond volgt, voornamelijk in het westen, af en toe regen.

Vrijdag belooft weer een vrij mooie najaarsdag te worden. De temperatuur stijgt tot een graad of 16 en bovendien laat de zon zich geregeld zien.

Ook in het weekeinde houden we dit ongebruikelijk hoge temperatuurniveau min of meer vast. Wolkenvelden hebben de overhand en een spat regen is mogelijk.