Video: vliegtuig met defect landingsgestel maakt noodlanding in Polen

Caption: A Boeing 767 of Polish LOT airlines makes an emergency landing at Warsaw airport, November 1, 2011. A Boeing 767 flying from New York with some 230 people on board made an emergency landing at Warsaw's airport on Tuesday after trouble with landing gear. No one was hurt. REUTERS/Stringer (POLAND - Tags: DISASTER TRANSPORT) POLAND OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN POLAND
Caption: A Boeing 767 of Polish LOT airlines makes an emergency landing at Warsaw airport, November 1, 2011. A Boeing 767 flying from New York with some 230 people on board made an emergency landing at Warsaw's airport on Tuesday after trouble with landing gear. No one was hurt. REUTERS/Stringer (POLAND - Tags: DISASTER TRANSPORT) POLAND OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN POLAND De Boeing 767 die vandaag een noodlanding moest maken op een vliegveld bij dePoolse hoofdstad Warschau. Foto Reuters

Een Boeing 767 uit het Amerikaanse Newark met daarin 231 passagiers moest vandaag een noodlanding maken in Warschau nadat het landingsgestel defect bleek te zijn. Russia Today zond beelden van de noodlanding uit.

De piloten van het vliegtuig kwamen kort voor de aanvankelijke landing erachter dat het landingsgestel niet wilde uitklappen. Daarna vlogen zij een uur lang in cirkels om het Poolse vliegveld heen om daarna over te gaan tot de noodlanding. Nadat de kleine brandjes die bij de landing waren geblust, werden de passagiers uit het vliegtuig geholpen. Gelukkig raakte niemand gewond bij de gevaarlijke landing.

    • Hans Klis