Uitgelicht

Film

Stranger than Fiction (Marc Forster, 2006, VS). Tweelingbroer van Van Warmerdams Ober gaat over een saaie belastinginspecteur (Will Ferrell) die in zijn hoofd geen stemmen hoort maar één stem, van een alwetende verteller, de voice-over van zijn eigen schepper, die hem weet te vertellen dat zijn leven op een onontkoombare dood afstevent. Met Emma Thompson als kettingrokende suïcidale schrijfster en Dustin Hoffman als literatuurwetenschapper die uitpluist in welk verhaal onze hoofdpersoon terecht is gekomen. Onnadrukkelijk nuchter gefilmd als het vergelijkbare Being John Malkovich en Adaptation. RTL8, 20.30-22.50u.

The Rocker (Peter Cattaneo, 2008, VS). Komedie over de comeback van een mallotige drummer die twintig jaar eerder uit een inmiddels populair bandje werd gezet (net als Pete Best).RTL7, 22.40-0.45u.

The Private Lives of Pippa Lee (Rebecca Miller, 2009, VS). Rebecca Miller, dochter van toneelschrijver Arthur Miller, verfilmde haar eigen debuutroman. Robin Wright schittert in de titelrol als de ideale schrijversechtgenote: gevat, elegant en dertig jaar jonger. Ze volgt haar echtgenoot Alan Arkin gedwee naar een bejaardenoord. Maar dan begint alles te schuiven. Miller ontleedt stijlvol en indringend Pippa’s complexe persoonlijkheid. BBC 1, 00.35-02.10u.

Informatief

Dagelijkse kost. Jeroen Meus heeft naast de arbeid in zijn restaurant Luzine in Wilsele nog altijd tijd om elke werkdag voor de camera’s een gerecht te bereiden. Vandaag laat Meus zien hoe hij Amerikaanse kleine zoete pannenkoeken maakt met fris-zure bessen.Eén, 18.15-18.30u.

Heb ik genoeg...? Karin de Groot begeeft zich deze maand in de wereld van de spiritualiteit. Vandaag zien we het verslag van de twee weken die ze leefde in een gemeenschap van aanhangers van Hare Krishna. De leefregels waren: alleen vegetarisch eten, geen knoflook, uien, koffie, alcohol, sigaretten en drugs, niet gokken en alleen seks binnen het huwelijk en met als enige doel je voort te planten. Maar het lastigste blijkt het chanten. Karin moet elke dag minimaal 16 keer 108 mantra’s chanten om haar bewustzijn te reinigen, want alleen zo kan ze in contact komen met Krishna. Ned.2, 19.25-19.55u.

Thema-avond Recht uit het hart. Vier sprekers over een gebeurtenis die hun leven ingrijpend veranderde: Isa Hoes over de dood van Antonie Kamerling; Mazloum en Muzkim Youssef, zoon en weduwe van een slachtoffer van de schietpartij in Alphen; Sander de Kramer, die zich het lot aantrekt van straatkinderen in Sierra Leone; Cindy van het Ende, moeder van een zoon die gehandicapt raakte na mishandeling.Ned.2, 20.25-21.20u.

Last days of the USSR. Documentaire over de laatste twee jaar van de Sovjet-Unie: van 3 december 1989 (het officiële einde van de Koude Oorlog op de top van Malta) tot de triomf van Boris Jeltsin in december 1991. Een kroniek aan de hand van getuigenissen van de hoofdrolspelers (o.a. Michael Gorbatsjov) en archiefbeelden die soms voor het eerst te zien zijn op televisie.Canvas, 21.10-22.05u.

Stauffenberg – Die wahre Geschichte. Docudrama over Claus Schenk Graf von Stauffenberg, de man die op 20 juli 1944 een bomaanslag op Hitler pleegde en vervolgens naar Berlijn vertrok om met zijn samenzweerders een staatsgreep te plegen. Voorafgaand (om 20.15u) wordt Valkyrie uitgezonden, de film uit 2008 over de aanslag met Tom Cruise en Carice van Houten. ZDF, 22.00-22.45u.

Amusement

Two and a half men. De laatste twee afleveringen die Charlie Sheen opnam voordat hij er de brui aan gaf: Three Hookers and a Philly Cheesesteak en That Darn Priest.Veronica, 20.30-21.25u.

Drôle de famille. Komische televisiefilm. Drie eenoudergezinnen met jonge kinderen besluiten uit kostenoverwegingen samen een appartement te delen. Helaas blijkt het collectieve bestaan op papier aantrekkelijker dan in werkelijkheid. Met Nederlandse ondertitels.TV5, 21.00-22.35u.

Sport

Voetbal: Arsenal - Olympique Marseille. Verslag van de wedstrijd in Emirates Stadium in Londen. Na 23.00u samenvattingen van o.a. Viktoria Plzen - Barcelona en Bate Borisov - AC Milan.Ned.3, 20.15-23.40u.

Radio

Avondconcert. Rechtstreeks uit het Concertgebouw: het Nederlands Philharmonisch Orkest o.l.v. Kazushi Ono speelt Het betoverde meer van Anatoli Ljadov, het Celloconcert nr 1 in Es van Dmitri Sjostakovitsj (met Quirine Viersen, cello) en de Symfonie nr 3 in c (Orgelsymfonie) van Camille Saint-Saëns (met Leo van Doeselaar, orgel).Radio 4, 20.02-23.00u.