uitgelicht

None

Film

The Rocker (Peter Cattaneo, 2008, VS). Komedie over de comeback van een mallotige drummer die twintig jaar eerder uit een inmiddels populair bandje werd gezet.RTL7, 22.40-0.45u.

The Private Lives of Pippa Lee (Rebecca Miller, 2009, VS). Rebecca Miller, dochter van toneelschrijver Arthur Miller, verfilmde haar eigen debuutroman. Robin Wright schittert in de titelrol als de ideale schrijversechtgenote: gevat, elegant en dertig jaar jonger. Ze volgt haar echtgenoot Alan Arkin gedwee naar een bejaardenoord. Maar dan begint alles te schuiven. Miller onttakelt stijlvol en psychologisch indringend Pippa’s complexe persoonlijkheid.BBC 1, 00.35-02.10u.

Informatief

Dagelijkse kost. Jeroen Meus heeft naast de arbeid in zijn restaurant Luzine in Wilsele nog altijd tijd om elke werkdag voor de camera’s een gerecht te bereiden. Vandaag laat Meus zien hoe hij Amerikaanse kleine zoete pannenkoeken maakt met fris-zure bessen. Eén, 18.15-18.30u.

Heb ik genoeg...? Karin de Groot begeeft zich deze maand in de wereld van de spiritualiteit. Vandaag zien we het verslag van de twee weken die ze leefde in een gemeenschap van aanhangers van Hare Krishna. De regels waren: alleen vegetarisch eten, geen knoflook, uien, koffie, alcohol, sigaretten en drugs, niet gokken en alleen seks binnen het huwelijk en met als enige doel je voort te planten.Ned.2, 19.25-19.55u.

Thema-avond Recht uit het hart. Vier sprekers over een gebeurtenis die hun leven ingrijpend veranderde: Isa Hoes over de dood van Antonie Kamerling; Mazloum en Muzkim Youssef, zoon en weduwe van een slachtoffer van de schietpartij in Alphen; Sander de Kramer, die zich het lot aantrekt van straatkinderen in Sierra Leone; Cindy van het Ende, moeder van een zoon die gehandicapt raakte na mishandeld te zijn.Ned.2, 20.25-21.20u.

Last days of the USSR. Documentaire over de laatste twee jaar van de Sovjet-Unie: van 3 december 1989 (het officiële einde van de Koude Oorlog op de top van Malta) tot de triomf van Boris Jeltsin in december 1991. Een kroniek aan de hand van getuigenissen van de hoofdrolspelers en archiefbeelden. Zo krijgen we inzicht in de politieke spanningen, de leugens, het verraad, de dreigementen en de acties van degenen die de val van de Sovjet-Unie wilden voorkomen of juist bespoedigen.Canvas, 21.10-22.05u.

Stauffenberg - Die wahre Geschichte. Docudrama over Claus Schenk Graf von Stauffenberg, de man die op 20 juli 1944 een bomaanslag op Hitler pleegde en vervolgens naar Berlijn vertrok om met zijn samenzweerders een staatsgreep te plegen. Voorafgaand (om 20.15u) wordt Valkyrie uitgezonden, de film uit 2008 over de aanslag met Tom Cruise en Carice van Houten.ZDF, 22.00-22.45u.

Amusement

Drôle de famille. Komische televisiefilm uit 2009 van Stéphane Clavier. Drie eenoudergezinnen met jonge kinderen besluiten uit kostenoverwegingen samen een appartement te delen. Helaas blijkt het collectieve bestaan op papier aantrekkelijker dan in werkelijkheid. Met Nederlandse ondertitels. TV5, 21.00-22.35u.

New chicks: Brabantse nachten op Curaçao. Op de zender die ook Oh Oh Cherso uitzond een realityserie in dezelfde stijl: vijf Brabantse single vrouwen gaan op Curaçao op zoek naar liefdesavontuur. Iedere week staan vier jongens klaar om de dames te ontmoeten. Het is uiteindelijk aan de meiden met welke jongen zij hun slaapkamer delen. Aan het eind van elke aflevering staan ze voor de keuze: hebben zij hun grote liefde gevonden en verlaten ze met deze man het eiland, of blijven ze op Curaçao? Als een chick drie keer alleen slaapt, moet zij het vakantiehuis verlaten en staat er een nieuwe Brabantse op de stoep. RTL5, 21.00-22.00u.

Sport

Voetbal: Arsenal - Olympique de Marseille. Verslag van de wedstrijd in Emirates Stadium in Londen. Na 23.00u samenvattingen van onder meer Viktoria Plzen - Barcelona en Bate Borisov - AC Milano.Ned.3, 20.15-23.40u.

Radio

Avondconcert. Rechtstreeks uit het Concertgebouw: het Nederlands Philharmonisch Orkest o.l.v. Kazushi Ono speelt Het betoverde meer van Anatoli Ljadov, het Celloconcert nr 1 in Es van Dmitri Sjostakovitsj (met Quirine Viersen, cello) en de Symfonie nr 3 in c (‘Orgelsymfonie’) van Camille Saint-Saëns (met Leo van Doeselaar, orgel).Radio 4, 20.02-23.00u.