Parlementsvoorzitter Curaçao: Mauro hierheen

Als de Angolese asielzoeker Mauro Manuel niet in het „racistische Nederland” mag blijven, dan moet Curaçao hem opnemen. Dat vindt voorzitter van het parlement van Curaçao Ivar Asjes, zo schrijft hij op zijn Facebook-pagina.

Asjes zou aan minister van Justitie van Curaçao Elmer Wilsoe hebben gevraagd alles in orde te maken. Ook de pleegfamilie is volgens de voorzitter van het parlement welkom op het Caribische eiland.

De kans dat Mauro naar Curaçao verhuist, lijkt overigens klein. Gisteren meldden verschillende media op basis van anonieme bronnen dat er een politiek compromis zou zijn gesloten. Volgens deze afspraken zou Mauro de aanvraag van een studievisum mogelijk toch in Nederland mogen afwachten.

Mauro deed gisteren nog een laatste beroep op de Tweede Kamer om hem een verblijfsvergunning te geven. De Kamer buigt zich vandaag opnieuw over het lot van de Angolees die op zijn tiende naar Nederland kwam. (Novum)