OPTA deelt boetes uit voor versturen van spam

Het gaat om boetes van in totaal 600.000 euro.

. De OPTA, Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit, heeft vier partijen een boete opgelegd van in totaal 600.000 euro omdat zij het spamverbod hebben overtreden.

Digital Magazines B.V., Rivièra Vastgoed B.V. en twee personen zijn schuldig bevonden aan het (laten) versturen van ‘ongevraagde commerciële e-mailberichten’, zonder voor die verzending toestemming te vragen aan de ontvangers. Daarnaast boden de berichten niet altijd goed functionerende mogelijkheden voor ontvangers om zich af te melden. Dat meldt de OPTA op haar website.

De tot boetes veroordeelde partijen hebben na de bekendmaking van het vonnis eerder deze maand bezwaar aangetekend tegen het oordeel van de OPTA. Alleen het bezwaar over de niet goed functionerende afmeldmogelijkheid werd gisteren gegrond bevonden. Wel gaf de OPTA de vier partijen een waarschuwing om de afmeldprocedure in de toekomst te verbeteren. De OPTA mag partijen maximaal 450.000 euro boete opleggen bij overtreding van het spamverbod. (NRC)