Opnieuw miljoenenverlies PSV

Voetbalclub PSV is net als vorig jaar diep in de rode cijfers beland. De Eindhovense club leed over het boekjaar 2010-2011 een verlies van 15,5 miljoen euro, dat blijkt uit de vandaag gepresenteerde jaarcijfers. Het seizoen daarvoor werd afgesloten met 17,5 miljoen euro in de min. Wel steeg de omzet van 51,8 naar 55,1 miljoen euro.

PSV is ondanks het verlies niet ontevreden over de jaarcijfers. Gerekend was op een negatief saldo van circa twintig miljoen euro. De verbeterde omzet is te danken aan het bereiken van de kwartfinale in de Europa League en hogere sponsor- en overige inkomsten.

Voor de toekomst ziet de situatie er volgens PSV rooskleuriger uit. De verkoop van de grond van het stadion en trainingscomplex voor 48 miljoen euro aan de gemeente Eindhoven is nog niet in de cijfers van dit jaar opgenomen. PSV betaalt jaarlijks 2,4 miljoen euro voor het gebruik van het onroerend goed. Daarnaast heeft Philips een hogere jaarlijkse sponsorbijdrage toegezegd.

    • Lex Boon