Mauro en oppositie teleurgesteld over stemming

De Angolese asielzoeker Mauro Manuel is heel erg teleurgesteld dat de Tweede Kamer niet heeft ingestemd met een verblijfsvergunning voor hem. Dat liet Carla van Os van Defense for Children, die zijn belangen behartigt, dinsdagmiddag weten na afloop van de stemmingen, meldt persbureau Novum.

Mauro heeft na de stemming het gebouw van de Tweede Kamer meteen verlaten, zei Van Os. “Wat jammer, hoe moet het nu verder”, citeert zij Mauro. Hij is teleurgesteld dat er geen einde is gemaakt aan de onzekerheid die hem nu al de helft van zijn leven parten speelt, aldus Van Os.

Mauro wil nu samen met zijn familie zijn en alle opties rustig op een rijtje zetten. De Kamer vindt wel dat hij voorlopig in Nederland mag blijven in afwachting van een studievisum. Een motie die dit regelt, werd echter niet in stemming gebracht. Van Os noemde het studievisum ‘een hele reële optie’. “Daar gaan we nu naar kijken.”

Oppositie uit onvrede op Twitter

Op Twitter laten leden van de oppositiepartijen zich massaal horen over de afgewezen moties.

Martijn van Dam (PvdA)

Twitter avatar martijnvdam Martijn van Dam Bij het aanvragen van een studievisum moet je een verklaring ondertekenen dat je akkoord gaat met je vertrek. Dat noemt CDA “oplossing”.

Pia Dijkstra (D66)

Twitter avatar piadijkstra Pia Dijkstra Wat een afgang #Mauro

Tofik Dibi (GroenLinks)

Twitter avatar TofikDibi Tofik Dibi CDA geeft aan voor mijn motie (die ik heb aangehouden) te willen stemmen. Dat mag volgende week, gewijzigd en wel.

Harry van Bommel (SP)

Twitter avatar harryvandesp Harry van Bommel Schijndissidenten Koppejan en Ferrier (CDA) stemmen met fractie mee tegen verblijfsvergunning voor Mauro. Wilders wint weer.

Kees Verhoeven (D66)

Twitter avatar KeesVee Kees Verhoeven #CDA-ers Ferrier en Koppejan stemmen gewoon met hun fractie mee. Ze blijken eens te meer dissident bij incident. #Mauro

Arjan El Fassed (GroenLinks)

Twitter avatar arjanelfassed Arjan El Fassed sgp en cda, inclusief ‘dissidenten’, laten barmhartigheid en rechtvaardigheid voor wat het is. willen geen echte oplossing.

Ineke van Gent (GroenLinks)

Twitter avatar inekevangent Ineke van Gent Moties met een echte oplossing voor #mauro niet aangenomen. Waren in lijn met aangenomen resolutie op #CDA congres. Wat een teleurstelling!

Joel Voordewind (ChristenUnie)

Twitter avatar JoelVoordewind Joël Voordewind Met steun SGP verwerpt coalitie moties om Mauro zekerheid te geven hier te blijven. Studievisum creert nu vele volgende Mauro’s. #willekeur

Esther Ouwehand (Partij voor de Dieren)

Twitter avatar estherouwehand Esther Ouwehand Droef van. “Dissidenten” doen niets, CDA laat Mauro stikken voor PVV. Hoe vaak kun je je ziel eigenlijk verkopen aan de duivel?
    • Lex Boon