Opinie

    • Ik

Koffie verkeerd

In Antwerpen wachtten wij op het vertrek van de rondvaartboot over de Schelde. Het was zondag, tegen twaalven, cafés waren nog dicht, daarom haalde mijn dochter een bekertje koffie voor me in een broodjeswinkel. Op de stoep op mijn rollator zittend dronk ik uit dat bekertje. Het regende een beetje en ik had mijn dure

None

In Antwerpen wachtten wij op het vertrek van de rondvaartboot over de Schelde. Het was zondag, tegen twaalven, cafés waren nog dicht, daarom haalde mijn dochter een bekertje koffie voor me in een broodjeswinkel. Op de stoep op mijn rollator zittend dronk ik uit dat bekertje. Het regende een beetje en ik had mijn dure regenjas aan die ik in Montreal had gekocht.

Een keurig geklede dame kwam op me toe lopen. Zij had een muntje in haar hand. Toen ze bij me was maakte zij aanstalten dat muntje in mijn koffie te gooien.

„Niet doen!” brulde ik.

Zij schrok hevig en liep haastig weg, zonder om te kijken.

Sander Zweers

    • Ik