Kaart Strootman niet geseponeerd door KNVB

De KNVB wil de PSV’er één duel schorsen, PSV en Strootman gaan daarmee niet akkoord.

De aanklager betaald voetbal van de KNVB wil PSV’er Kevin Strootman een duel schorsen. De middenvelder kreeg zaterdag in de wedstrijd tegen FC Twente (2-2) een veelbesproken rode kaart van scheidsrechter Kevin Blom voor een overtreding op Luuk de Jong. Volgens de aanklager ging het om ernstig gemeen spel en verdient Strootman naast een duel schorsing nog een wedstrijd voorwaardelijke straf. De speler en PSV zijn niet akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel. De club uit Eindhoven vindt de rode kaart en de straf veel te zwaar. PSV-coach Fred Rutten had zaterdag na afloop van de wedstrijd gezegd zich „bestolen” te voelen en voorspelde dat de kaart „zeker zou worden geseponeerd”.

De tuchtcommissie van de KNVB komt vanavond in Zeist bijeen om de zaak te bespreken. (Novum)