FC Barcelona en AC Milan naar achtste finales CL

Lionel Messi viert zijn tweede doelpunt met ploeggenoot Adriano. Foto AP / Katerina Sulova

FC Barcelona en AC Milan hebben de achtste finales van de Champions League bereikt. Na vier groepsduels zijn ze zeker van een plaats bij de laatste zestien van het belangrijkste Europese voetbaltoernooi.

FC Barcelona was in Tsjechië met 4-0 te sterk voor Viktoria Plzen. Eerder op de avond kwam AC Milan in Wit-Rusland niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Bate Borisov.

Barcelona wint na hattrick Messi

De titelverdediger zette de thuisploeg direct zwaar onder druk, maar de kansen van de Catalanen leidden tot niets. Halverwege de eerste helft legde Marian Cisovsky echter Messi neer. Het leverde de Tsjechische verdediger een rode kaart en Messi een strafschop op. De Argentijn schoot zelf onberispelijk raak.

In de blessuretijd van de eerste helft maakte de aanvalsleider van Barça ook nog zijn 201e goal na een goede soloactie en een een-tweetje in het strafschopgebied.

Na rust bleef Barcelona geduldig. Viktoria Plzen kwam er nauwelijks uit, maar de bezoekers waren ook niet altijd even zorgvuldig, waardoor het bijna een halfuur duurde voordat er weer werd gescoord. Fabregas kopte een voorzet van de jonge Isaac Cuenca binnen. In de slotfase scoorde Messi zijn derde van de avond en de 202e uit zijn loopbaan nog.

Bekijk hier een samenvatting van de wedstrijd tussen FC Barcelona en Viktoria Plzen.

Ibrahimovic scoort voor AC Milan

De Italianen kwamen in Wit-Rusland voor rust op 1-0 door een doelpunt van Zlatan Ibrahimovic. In de tweede helft kwam de thuisploeg echter langszij. Renan Bressan benutte een penalty nadat Ignazio Abate zijn ploeggenoot Artyom Kontsevoi had neergehaald.

Bekijk hier een samenvatting van de wedstrijd tussen AC Milan en Bate Borisov.

    • David Haakman