Een klap op de bil helpt niet

New ChicksRTL 5, 21.00-22.00 uur

Ze zijn ‘heul erg’ single en ze komen uit Brabant. Na Oh Oh Cherso komt RTL5 vanaf vandaag met een nieuwe realityshow: New Chicks. Zoals vaker bij dit soort programma’s draait ook deze show om het principe van the survival of the fittest. Vijf Brabantse meisjes, begeleid door Nikki Plessen, gaan naar Curaçao om te feesten en beesten in een villa. Iedere aflevering komen er slechts vier jongens op bezoek. Het is aan de vrouwen om de jongens het bed in te lokken. Als een meisje drie keer een leeg bed heeft, moet ze naar huis en wordt ze vervangen door een ‘new chick’.

Dat dit weer platte televisie oplevert, is al snel duidelijk. Zo maken de dames de afspraak dat er in het luxe zwembad ‘niet geneukt’ gaat worden wegens ‘kwakjes’ in het water. Ook kondigt de blonde Britt aan dat ze op bouwvakkers valt. „Met honderd watt in de armen en geen licht in het hoofd.”

In de eerste aflevering vechten de vrouwen om de mooiste kamers. Als de jongens langskomen, moeten deze al snel een oordeel vellen over hun favoriete dame. Dat levert pijnlijke momenten op: de populaire donkerharige Sharon ‘scoort’ meteen twee jongens terwijl de luidruchtige Britt en de ingetogen Jessica het zonder man moeten stellen.

Hoe de avond verloopt, wordt vastgelegd met camera’s die in slaapkamers hangen. De dronken Kirsten verdwijnt als eerste met Regilio. Veel succes heeft hij niet. Ze valt onmiddellijk in slaap. Regilio geeft haar nog een tik op haar bil. Tevergeefs.

Rosan Hollak

    • Rosan Hollak