Chemieconcern DSM verdubbelt nettowinst ondanks crisis

DSM heeft vanochtend sterke kwartaalcijfers gepubliceerd. Het chemiebedrijf boekte in het derde kwartaal van dit jaar een nettowinst van 171 miljoen euro, ruim de helft meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

DSM boekte dit kwartaal een omzet van 2.322 miljoen euro, tegenover 2.041 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. Vooral de divisie Polymer Intermediates, waar chemicaliën worden gemaakt voor hoogwaardig plastic, deed het goed.

In een persbericht zegt topman Feike Sijbesma dat DSM verwacht dat 2011 een “sterk jaar” wordt voor het bedrijf, hoewel hij waarschuwt dat het chemieconcern “kwetsbaar” blijft voor “negatieve ontwikkelingen in de wereldeconomie”.

Volgens Sijbesma is de aanwezigheid van DSM in groeiende economieën en markten die niet zo conjunctuurgevoelig zijn belangrijk. In China steeg de omzet met 52 procent tot 554 miljoen dollar.

    • Pim van den Dool