Bekijk de film van het leven in één dag

Life In a Day. Twee gerenommeerde filmregisseurs wilden onder deze titel het verhaal van één dag op aarde in beeld brengen. Ze riepen iedereen op om op 24 juli 2010 de camera ter hand te nemen en het alledaagse te filmen. Het eindresultaat is de film die vanaf vandaag helemaal te zien is op YouTube.

Life in a Day
Life in a Day

Life In A Day. Twee gerenommeerde filmregisseurs wilden onder deze titel het verhaal van één dag op aarde in beeld brengen. Ze riepen iedereen op om op 24 juli 2010 de camera ter hand te nemen en het alledaagse te filmen. Het eindresultaat is de film die vanaf vandaag helemaal te zien is op YouTube.

Kevin MacDonald (o.a. The Last King Of Scotland) en Ridley Scott (o.a. Gladiator) vroegen om beeldmateriaal en ruim 80.000 mensen uit 192 landen gaven gehoor aan die oproep. Van de 4.500 uur die binnenkwam werd een film van negentig minuten gemaakt.

Life In A Day bevat vijf Nederlandse inzendingen, waaronder die van een man die zijn bijbaan als krantenbezorger in beeld brengt. Andere beelden komen onder meer van een Koreaan die al negen maanden bezig is de wereld rond te fietsen en een jonge moeder die vecht tegen kanker.

Enkele teaser trailers werden begin dit jaar al op internet gezet. Een daarvan (en hier nog een andere):

Op 27 januari werd de film in zijn geheel op filmfestival Sundance uitgezonden. Hij was ook al te zien op YouTube, maar slechts voor beperkte tijd en voor ons Nederlanders midden in de nacht. Een dag later, om 19:00, volgde een herhaling.

In april werd vervolgens een uitgebreide trailer op de videosite geplaatst, maar pas vanaf vandaag is de hele film onbeperkt te bekijken. De eerste kritieken van kijkers zijn goed.

U kunt Life In A Day op deze YouTube-pagina of hieronder bekijken. Er is Nederlandse ondertiteling voorhanden.

    • Peter Zantingh