Anjema moeizaam naar tweede ronde WK squash

De Nederlander versloeg in de eerste ronde Grégoire Marche.

Squasher Laurens Jan Anjema heeft zich gisteravond moeizaam geplaatst voor de tweede ronde bij het WK squash in Rotterdam. De linkshandige Hagenaar had bijna anderhalf uur nodig om de Franse qualifier Grégoire Marche te verslaan (11-4, 10-12, 11-7 en 13-11). Vanavond speelt de 28-jarige Anjema in de tweede ronde tegen Saurav Ghosal uit India, nummer 32 van de wereld. Op het complex van squashclub Victoria in Rotterdam maakten Anjema en Marche er voor zo’n 400 toeschouwers een spectaculaire en spannende wedstrijd van. „Prachtig om voor eigen publiek te spelen”, zei de nummer twaalf van de wereld. „Het was geen geweldige performance van mij. Ik heb lelijk gewonnen.”

Het WK wordt tot en met morgen bij Victoria gespeeld, vanaf donderdag verhuist het toernooi naar het Nieuwe Luxor Theater (1.500 zitplaatsen). Op het podium van het theater is een glazen squashbaan gebouwd. Een maand voor aanvang van het toernooi waren de halve finales en de finale al uitverkocht. Anjema: „Het zou mooi zijn als ik in het Luxor voor een stunt kan zorgen.”

De andere Nederlander Dylan Bennett, de nummer 101 van de wereld, verloor kansloos van de als zesde geplaatste Fransman Gregory Gaultier: 11-4, 11-3 en 11-6 . Vandaag komen de Nederlandse vrouwen voor het eerst in actie: Natalie Grinham speelt tegen een qualifier en Orla Noom treft de als zesde geplaatste Kasey Brown uit Australië. (NRC)