Weer

Met lage druk boven de oceaan enerzijds en hoge druk boven Oost-Europa anderzijds is de wind in Nederland de komende dagen zuidelijk. Dat betekent weliswaar aanvoer van warme lucht, maar niet altijd met veel zon en onder droge condities. Aan de rand van het hogedrukgebied weten storingen het land namelijk nog geregeld te bereiken. Toch zijn er ook gewoon dagen die droog verlopen, met geregeld zon.

Een licht wisselvallig weerbeeld dus, met allereerst vannacht brede opklaringen. Hier en daar ontstaat nevel. Het wordt niet kouder dan 8 tot 10 graden.

Morgen in de ochtend beginnen we met veel zon, maar al vrij snel neemt de bewolking vanuit het westen toe. Rond lunchtijd is het in het westen geheel bewolkt en vallen daar de eerste spetters. Dit regengebied breidt zich langzaam uit naar het oosten. Tegen de Duitse grens aan blijft het bijna de hele dag droog en daar schijnt de meeste zon. Op de Wadden stijgt het kwik naar 14 graden, in Limburg wordt het maar liefst 18 graden, bij een zwakke tot matige zuidenwind.

Voorlopig blijft het zacht voor de tijd van het jaar, met vooral in het noorden geregeld zon. Donderdag en vrijdag valt er in het zuidwesten wat regen.