Voorzitter parlement Curacao: Mauro is welkom

De jonge Angolese asielzoeker Mauro Manuel bij Pauw en Witteman eerder deze maand.

Wat Ivar Asjes, voorzitter van het parlement van Curaçao, betreft is de jonge Angolese asielzoeker Mauro Manuel welkom in Curacao als Nederland hem uitzet.

Dat schrijft Asjes op zijn Facebook-pagina. Hij zou minister van justitie van Curaçao Elmer Wilsoe al gevraagd hebben alles hiervoor in orde te maken. Ook de pleegfamilie van Mauro is volgens de parlementsvoorzitter welkom

Hoe groot de kans is dat Mauro het aanbod van Asjer aanneemt is onduidelijk. Een politiek compromis waardoor de uitgeprocedeerde Mauro in Nederland zijn aanvraag voor een studievisum mag afwachten, zou in de maak zijn. Morgen stemt de Tweede Kamer over de zaak Mauro.

Afgelopen weekend stond de kwestie van de uitzetting van de Angolese asielzoeker ook hoog op de agenda van het najaarscongres van het CDA, de partij van minister van Immigratie en Asiel Gerd Leers. Daar werd een resolutie aangenomen die opriep tot “een humaan beleid” ten aanzien van minderjarige vreemdelingen.

De mogelijke uitzetting van Mauro bracht CDA in een lastig parket omdat de meeste fractieleden zijn uitzetting steunen, maar veel partijleden er op tegen zijn. Het debat over de uitzetting van Mauro leidde donderdagnacht nog tot een crisis in het CDA. De twee ‘dissidenten’ Kathleen Ferrier en Ad Koppejan keerden zich tegen het besluit om Mauro uit te zetten.