VN: vanaf vandaag telt de aarde 7 miljard bewoners

Mumbai, India: forensen hangen met de benen buiten om naar hun werk te komen in het land dat kampt met groeiende overbevolking. Foto Reuters / Danish Siddiqui

Volgens de Verenigde Naties verwelkomt de aarde vandaag haar zeven miljardste bewoner. Het is geen exacte wetenschap, maar 31 oktober 2011 is als symbolische dag gekozen.

In tegenstelling tot bij de vijf- en zes miljardste bewoner in 1987 en 1999 wordt de mijlpaal vandaag niet gevierd. De VN vinden de problemen die door het toegenomen inwonertal ontstaan – zoals bedreiging voor de natuur en toegang tot gezondheidszorg – daarvoor te groot.

Daarom wordt er dit keer ook geen vandaag geboren baby aangewezen als zeven miljardste bewoner, weet Reuters. Wel is India aangewezen als het land waar deze geboren zal worden. Het land kampt met overbevolking en is met meer dan 1,2 miljard inwoners op weg China te verslaan als land met de meest omvangrijke bevolking.

Volgens de berekeningen van de VN groeit de wereldbevolking tot 2070 naar 9,2 miljard mensen. Daarna zal het inwonertal voor het eerst afnemen, mogelijk in ijl tempo.

Benieuwd naar de hoeveelste bewoner van de aarde u was? Reken het uit!