Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Boeken

J.K. Rowling wilde hoofdpersonage Ron Wemel ‘uit wrok’ doodschrijven

Caption: RUPERT GRINT (Ron Weasley) in Warner Bros. Pictures' family adventure film Harry Potter and the Chamber of Secrets (2002) Ronald "Ron" Virus Wemel
Caption: RUPERT GRINT (Ron Weasley) in Warner Bros. Pictures' family adventure film Harry Potter and the Chamber of Secrets (2002) Ronald "Ron" Virus Wemel Ron Wemel was bijna uit de bekende Harry Potter-serie geschreven. Auteur J.K Rowling wilde hem, in een zwaarmoedige bui, laten sterven. Foto Warner. Bros Picturesvan

Auteur J.K Rowling, van de Harry Potter-serie, heeft altijd volgehouden dat ze moeite had om personages uit haar boeken te laten sterven. In een interview tegenover MSNBC in 2007 vertelde ze over een hartverscheurend gesprek met een jonge fan die smeekte om bepaalde figuren uit de serie te sparen.

Ze had het er moeilijk mee en kon “niet doen alsof” het haar “niks deed”. Rowling staat bekend om de liefde voor haar creaties. Toch blijkt uit een uitgelekt interview met acteur Daniel Radcliffe voor de DVD-release van de laatste Potter-film, dat zij de beste vriend van Harry Potter, Ron Wemel (wiki) de dood in wilde schrijven.

Rowling was in een “donkere periode” van haar leven beland en hoewel ze altijd volgehouden had om geen van de drie hoofdpersonages te laten sterven, zij serieus overwoog de roodharige tovenaarsleerling “uit wrok” te verbannen naar de bezemstelen tussen de sterren. Rowling:

“Funnily enough, I planned from the start that none of them would die. Then midway through, which I think is a reflection of the fact that I wasn’t in a very happy place, I started thinking I might polish one of them off. Out of sheer spite. ‘There, now you definitely can’t have him any more.’ But I think in my absolute heart of heart of hearts, although I did seriously consider killing Ron, [I wouldn't have done it],” - The Guardian

Bekijk hieronder het fragment uit het uitgelekte interview: