Vettel kan jaarrecord 'Schumi' nog evenaren

De Duitse autocoureur Sebastian Vettel heeft na zijn elfde seizoenszege in de Formule 1 nog altijd kans het jaarrecord van zijn landgenoot Michael Schumacher te evenaren. Zevenvoudig wereldkampioen Schumi behaalde in 2004 dertien overwinningen in achttien races. Vettel kan in de laatste twee races ook op een totaal van dertien zeges komen, maar dan dus in negentien races.

Vettel, die een paar weken geleden in Japan zijn wereldtitel prolongeerde, won gisteren de Grote Prijs van India. De coureur van Red Bull bleef de Brit Jenson Button van McLaren voor. De Spanjaard Fernando Alonso werd in een Ferrari derde. Buttons teamgenoot Mark Webber eindigde op de vierde plaats en deed zo slechte zaken in de strijd om de tweede positie in de WK-stand, die nu nog steviger in handen is van Button.

Opvallend was in India dat de Brit Lewis Hamilton en de Braziliaan Felipe Massa voor de zesde keer dit seizoen met elkaar in aanraking kwamen. Massa werd dit keer bestraft voor het incident, waar andere keren Hamilton de schuld kreeg.

Beide coureurs staan bij hun eigen renstal onder druk door een beter presterende teamgenoot. Hamilton, nu vijfde in de WK-stand, heeft bij McLaren 38 punten achterstand op Button. Massa is zevende in de WK-stand en moet bij Ferrari teamgenoot Alonso ruim voor zich dulden.

„Een geweldige coureur als Hamilton vindt het niet leuk als hij door Button wordt verslagen”, zei McLaren-teambaas Martin Whitmarsh na afloop tegen de BBC. „Voor iedere coureur geldt dat hij van iedereen wil winnen. Maar het liefst wil je sneller zijn dan je teamgenoot. Lewis voelt zich onder druk gezet door de prestaties van Jenson. Ik wil ook niet dat hij zich neerlegt bij een nederlaag tegen Jenson. Zoals ik omgekeerd hoop dat Jenson er alles aan doet om Lewis te verslaan.”