Van Persie blijft maar scoren voor Arsenal

Met drie goals bezorgde de Nederlandse aanvaller zijn ploeg de zege in de topper tegen Chelsea: 5-3.

Ook tijdens de spectaculaire topper tegen Chelsea liet Robin van Persie zaterdag zien dat hij in topvorm is. De spits van Arsenal, dit seizoen goed op dreef in de Premier League, scoorde driemaal in de met 5-3 gewonnen wedstrijd tegen Chelsea. Met tien doelpunten uit evenveel duels voert Van Persie de topscorerslijst in Engeland aan.

Op Stamford Bridge kwam Chelsea na een klein kwartier op voorsprong via Frank Lampard, die een voorzet van Mata binnenkopte. In de 36ste minuut tekende Van Persie voor de gelijkmaker, na een mooie pass van Aaron Ramsey op Gervinho die niet zelfzuchtig was. Kort voor rust zette John Terry Chelsea opnieuw op voorsprong. In de tweede helft bracht Santos Arsenal weer op gelijke hoogte: 2-2. De ‘Gunners’ namen kort daarna de de leiding via Theo Walcott. Door een afstandsschot van Mata werd het tien minuten voor tijd toch gelijk. Maar met twee goals besliste Van Persie de topper alsnog.

Ook Rafael van der Vaart was gisteren weer trefzeker. De middenvelder maakte in het met 3-1 gewonnen duel met Queens Park Rangers de 2-0 voor zijn club Tottenham Hotspur. Van der Vaart nam in de vier vorige wedstrijden ook telkens minimaal een doelpunt voor zijn rekening.

Koploper Manchester City had zaterdag de handen vol aan Wolverhampton Wanderers. In Manchester werd het 3-1 voor City, dat een voorsprong van vijf punten behoudt op stadgenoot Manchester United, de nummer twee in de Premier League. De ploeg van trainer Alex Ferguson revancheerde zich voor de pijnlijke 6-1 nederlaag tegen City vorige week. United won op bezoek bij Everton met 1-0. Javier Hernandez maakte in de negentiende minuut het winnende doelpunt uit een voorzet van Patrice Evra. Liverpool won met 2-0 bij West Bromwich Albion. (NRC)