Tv kijken op je mobieltje?

App

Android-gemist

Voor Android.Gratis verkrijgbaar via de Android Market ***

Kun je tv kijken op een smartphone met Android? Dat zou sinds een aantal weken een stuk gemakkelijker moeten gaan met de Androidgemist-app. Deze app combineert alle terugkijkservices van de publieke omroep, de RTL-zenders, SBS 6, Net5 en Veronica. Handig voor in de trein of achterin de auto, zou je zeggen.

Eerst de nadelen. Een beetje smartphonegebruiker heeft sowieso altijd een accuoplader bij zich, maar bij tv-kijken is de batterij werkelijk in recordtempo uitgeput. Na een uur of twee televisie moet het apparaat alweer aan het infuus. Het scherm uitzetten om batterij te sparen kan niet. Dan valt de app uit.

En, het grootste nadeel: televisie via 3G is te instabiel. Programma’s vallen uit of haperen. Streaming van televisie kost zo veel bandbreedte, dat het alleen via wifi kan. Lastig in de trein, laat staan achterin de auto.

Live televisie kijken kan ook via Androidgemist, maar is problematisch. De ontwikkelaar van de app geeft zelf al een waarschuwing vooraf bij het opstarten: „Live zenders zijn erg instabiel en werken soms niet goed. Ik beheer de streams niet en kan hier dus niks aan doen.”

En zo zit je voor je het weet thuis op de bank tv te kijken op je mobiele telefoon, op wifi aangesloten. Liggend voor de echte tv die uitstaat.

Androidgemist is namelijk wel een ontzettend mooie app. Een heel simpel, strak en overzichtelijk ontwerp. Een archief met duizenden televisieprogramma’s. En haarscherp beeld. Tenminste, als je thuis op de bank naar je gsm ligt te staren.

Stijn Bronzwaer

    • Stijn Bronzwaer