Tennisster Kvitova wint WTA Championship

Petra Kvitova was in de finale van het officieuze WK in drie sets te sterk voor Victoria Azarenka.

Tennisster Petra Kvitova heeft in Istanbul de WTA Championships gewonnen. De Tsjechische nummer drie van de wereld versloeg Victoria Azarenka (4) uit Wit-Rusland gisteren in de finale met 7-5, 4-6 en 6-3. Voor Kvitova was het haar eerste deelname aan het officieuze wereldkampioenschap, waaraan de beste acht tennissters op de wereldranglijst deelnemen.

De 21-jarige Kvitova, die tot aan de finale slechts één set had verloren, begon sterk aan de partij en stond na 20 minuten al op een 5-0 voorsprong. Het kostte haar echter moeite de set af te maken. Pas zeven games en vijf setpoints later slaagde de Wimbledon-winnares erin de set te winnen. In de tweede set was Azarenka de betere en dwong nog een derde set af, maar daarin creëerde Kvitova direct een voorsprong en benutte op 5-3 haar eerste matchpoint. Kvitova ontving voor haar toernooizege een cheque van 1,25 miljoen euro en stijgt naar de tweede plaats op de wereldranglijst. (Novum)