Skimzaak in Egmond aan Zee

Bankgegevens van klanten van een slijterij werden met een aangepast pinapparaat gestolen.

Bij een slijterij in Egmond aan Zee is voor ruim één miljoen euro geskimd. Dat meldt RTV Noord-Holland. Ruim duizend klanten zijn vermoedelijk slachtoffer geworden.

Ongeveer een maand geleden moet de pinautomaat in slijterij Meijer ongezien zijn verwisseld voor een ander apparaat. Dat apparaat kopieerde vervolgens de gegevens van pinpassen van betalende klanten. Op die manier konden criminelen het geld van de rekeningen afhalen.

De fraude kwam aan het licht toen bij een controle bleek dat het apparaat niet goed functioneerde. Uit rekeningafschriften van de slachtoffers blijkt dat er onder meer in Maleisië en Canada geld is opgenomen.

De gedupeerde klanten kregen het geskimde geld van hun bank terug. De politie is nog geen daders op het spoor. (NRC)