Republikeinse presidentskandidaat Herman Cain ontkent intimidatie

FILE - In this Oct. 21, 2011 file photo, Republican presidential candidate, Herman Cain waits to speak in Detroit. Twitter is abuzz with presidential candidates this year, though not all in the Twittersphere are equal. (AP Photo/Carlos Osorio, File) Herman Cain ontkent dat hij is aangeklaagd voor seksuele intimidatie. Foto AP / Carlos Osorio

Herman Cain, die meedingt naar de Republikeinse kandidatuur voor de aanstaande Amerikaanse presidentsverkiezingen, ontkent dat hij is aangeklaagd voor seksuele intimidatie.

Zijn campagneteam noemde een nieuwsbericht dat Cain, in de periode dat hij leiding gaf aan de Nationale Bond van Restaurants (NRA), ten minste tweemaal is beschuldigd, gisteravond in een verklaring een oneerlijke aanval. De politieke pers zou ‘nauwelijks gecontroleerde aantijgingen opgraven’ uit de jaren negentig, de tijd dat Cain de branchevereniging voorzat.

Het door het politieke blog Politico gepubliceerde bericht bevat ‘onbewezen persoonlijke aanvallen’, aldus Cains woordvoerder J.D. Gordon.

“De pers pleegt karaktermoord en verspreidt geruchten die de toets van de feiten niet doorstaan.”

    • Marije Willems