Rechter: Qantas moet weer gaan vliegen

De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas moet een einde maken aan de protestactie en weer gaan vliegen. Dat bepaalde de rechter gisteren in een spoedzitting, aangevraagd door de Australische regering. Qantas werd ook opgedragen de onderhandelingen met de drie vakbonden weer te hervatten. Bestuursvoorzitter Alan Joyce besloot zaterdag alle vliegtuigen aan de grond te houden om een nieuwe staking van personeel voor te zijn. Bijna vijfhonderd vluchten en meer dan 68.000 passagiers ondervonden last van de beslissing. Qantas wil 1.000 banen schrappen, nieuwe toestellen kopen en in Azië twee budgetmaatschappijen opzetten om de verliesgevende internationale vluchten te redden. Werknemers legden uit onvrede met die plannen al verschillende keren het werk neer. (Reuters)