Qantas hoopt binnen twee dagen weer op schema te vliegen

Qantas, 's werelds tiende grootste luchtvaartmaatschappij, botste met de vakbonden vanwege voorgenomen ontslagen en investeringen in Azië. Foto AFP / William West

Qantas denkt binnen 24 tot 48 uur de normale dienstregeling te hebben opgepakt. Vanochtend ging het eerste toestel van de Australische maatschappij weer de lucht in nadat het hele weekend geen vlucht werd uitgevoerd.

De staking kwam voort uit een bittere strijd tussen Qantas, het personeel en de vakbonden. De maatschappij trok zelf de stekker uit de werkzaamheden waardoor tienduizenden reizigers gedupeerd raakten.

Uiteindelijk moest de rechter eraan te pas komen om de staking op te heffen. Op verzoek van de regering sprak deze uit dat Qantas het luchtverkeer moest hervatten.