Olifant Dierenpark Emmen op eigen kracht uit gracht gekomen

Olifant Radza, gewond aan zijn slurf en een slagtand, in de greppel van Dierenpark Emmen. Beeld NOS

De olifant die gistermiddag in een gracht van Dierenpark Emmen was gevallen is er uit gekomen. Vanochtend rond 05.00 uur liep Radza het pleintje voor zijn stal op, meldt het dierenpark dat werd ontruimd na het incident.

Nadat de 45-jarige mannetjesolifant in de gracht was gevallen moesten ruim duizend bezoekers het park halsoverkop verlaten. De olifant kon in theorie aan de verkeerde kant uit de gracht klimmen en zo tussen het publiek terechtkomen. Dat risico wilde het park niet nemen.

Radza stond tijdens het voeren voorovergebogen bij de gracht en kreeg volgens het park waarschijnlijk een duwtje. Bij de val raakte de olifant gewond aan zijn slurf en brak een slagtand af. De afgebroken slagtand vloerde een 18-jarige bezoeker, meldt Novum.

Het is niet de eerste keer dat een olifant van het park in de gracht valt. In 2009 viel de eveneens 45-jarige olifant Annabel na een stoeipartij in de greppel, met fatale gevolgen. De gracht is sindsdien wel wat aangepast, om te voorkomen dat een val ernstige verwondingen oplevert.

Reportage NOS over het incident gisteren:

    • Jules Seegers