Musical De Producers stopt per direct

De cast van De Producers tijdens de première vorige week. Foto YouTube / musicalsites

Het doek is gevallen voor De Producers. Producent Mark Vijn heeft vandaag de beslissing genomen om wegens de tegenvallende kaartverkoop niet langer door te gaan met de musical.

Diverse gesprekken met mogelijke investeerders hebben niet tot voortzetting van de productie kunnen leiden. Cast, crew, en theaters waar de komende periode gespeeld zou worden zijn reeds op de hoogte gebracht, laat Mark Vijn Theaterproducties vandaag weten.

Dit weekend werd bekend dat het musicalbedrijf wegens de slechte kaartverkoop een faillissement tegemoet ging. De enige oplossing was iemand “met een zak geld”, aldus hoofd marketing Joke Vijn.

De Producers is de Nederlandse versie van de succesvolle Broadway-musical die Mel Brooks maakte op basis van zijn eigen kluchtfilm (Imdb), over twee theaterproducenten die opzettelijk een slechte musical – een ode aan Adolf Hitler – uitbrengen om het geld van de investeerders in eigen zak te kunnen steken. De tournee van De Producers, bestaande uit een gezelschap van 60 man, zou tot begin februari duren.

Vorige week ging De Producers in première: