‘Mijn eerste echte roman moet nog komen’

Marja Pruis (Foto Bob Bronshoff)

Kus me, straf me is een van de zes romans die vanavond kans maken de AKO Literatuurprijs te winnen. Schrijfster Marja Pruis tast in het boek de grens af tussen schrijven en recenseren.

„Ik ervaar dat ultieme van de literatuur bij het lezen ervan. Maar als het over het toegewijd schrijven van romans gaat, dan heb ik nog steeds het idee dat het nog op me ligt te wachten. Dat ik het nog moet gaan doen. Ik vind het niet debiel dat ik met dit boek voor de AKO-prijs genomineerd ben, maar denk wel dat ik die echte roman nog moet schrijven. Laten we Kus me, straf me zien als een stapje in de goede richting.”

Abonnees van de digitale editie van NRC Handelsblad lezen het hele interview hier.

Maar wie wint de AKO-prijs? De andere genomineerde boeken zijn Bittere bloemen van Jeroen Brouwers, Bonita Avenue van Peter Buwalda, Huid en haar van Arnon Grunberg, De Nederlandse maagd van Marente de Moor en De weldoener van P.F. Thomése. Klik op de titels om te zien hoe de boeken in NRC Handelsblad werden besproken.